måndag 20 april 2009

Chokladbakelse med flytande mitten...

Var för ett tag sedan på en gourmet restaurang och fick en underbar dessert i form av en liten chokladbakelse med krämig flytande mitten. Såg förra veckan Niklas Mat där han gjorde en liknande dessert. Värt att prova - jag skall iallafall...

Chokladbakelse med flytande mitten
Kock: Niklas Ekstedt

Tillagningstid: ca 50 minuter

Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
Bakelsen
200 g mörk choklad av god kvalitet
150 g smör
6 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj ugnssäkra portionsformar med smör.
Smält smör och finhackad choklad i mikron, över vattenbad eller på spis med låg värme. Rör ihop. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i chokladblandningen och rör kraftigt. Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut formarna ur frysen och ställ dom direkt i den varma ugnen. Grädda därefter i ca 15-20 minuter. Stjälp upp med hjälp av en kniv direkt på tallrik - garnera med färska hallon och ev. en kula vaniljglass.


Recept från www.svt.se /Niklas Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar