Var för ett tag sedan på en gourmet restaurang och fick en underbar dessert i form av en liten chokladbakelse med krämig flytande mitten. Såg förra veckan Niklas Mat där han gjorde en liknande dessert. Värt att prova - jag skall iallafall...
Chokladbakelse med flytande mitten
Kock: Niklas Ekstedt
Tillagningstid: ca 50 minuter
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
Bakelsen
200 g mörk choklad av god kvalitet
150 g smör
6 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Smörj ugnssäkra portionsformar med smör.
Smält smör och finhackad choklad i mikron, över vattenbad eller på spis med låg värme. Rör ihop. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i chokladblandningen och rör kraftigt. Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut formarna ur frysen och ställ dom direkt i den varma ugnen. Grädda därefter i ca 15-20 minuter. Stjälp upp med hjälp av en kniv direkt på tallrik - garnera med färska hallon och ev. en kula vaniljglass.
Recept från www.svt.se /Niklas Mat
måndag 20 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar