tisdag 7 juli 2009

Röd vinbärssaft med vanilj

Röd vinbärssaft med vanilj
Ingredienser

2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat

Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

(Recept från Dansukker)

Jag vet aldrig vad jag skall göra med alla mina vinbär, men det här är ett bra tips...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar