Knäckbräck i mikron
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
2 dl rostade cachewnötter
1 dl rostade hasselnötter
1 dl valnötter (tror jag ersätter dessa med jordnötter)
1 msk smör
Blanda grädde och socker i en mikrotålig skål (OBS! Ta en stor då det lätt kokar över). Kör ca 10-12 minuter på hög effekt. Testa med att hälla en droppe i kallt vatten, det ska gå att rulla den till en hård kula när det är färdigt. Häll i nötter och smör och blanda ordentligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Bryt bitar och förvara i kylen.
Receptet är taget från Ernst Julbok...
Skall testa ikväll- verkar enkelt och mycket gott...
tisdag 8 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar